Снимка: БГНЕС


Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде изправен пред нови наказателни обвинения, които могат да му донесат допълнителна присъда от 9 години затвор. Това написа самият опозиционер в Instagram.

Още по темата

В поста си Навални допълва, че е бил посетен от следовател в затвора, който го информирал, че властите са започнали ново разследване срещу него по обвинения в „създаване на екстремистка група за разпространение на омраза срещу длъжностни лица и олигарси“ и опит за организиране на неразрешени митинги.

По принцип обвинението може да му донесе до 15 години затвор, предава БГНЕС.

Навални, най-смелият политически опонент на руския президент Владимир Путин, беше арестуван през януари 2021 г. при завръщането си от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервнопаралитичен агент. Кремъл го осъди на затвор за нарушение на условната му присъда.

През март той беше осъден на девет години затвор за измама и неуважение към съда. Навални нарече обвиненията "политически" и обвини властите, че се опитват да го задържат зад решетките възможно най-дълго. Последователите на Навални и сътрудниците му също биват преследвани от властите.

 

Коментари Напиши коментар

14

HBO

преди 9 месеца

Изгледайте филма за него по HBO

13

Анонимен

преди 9 месеца

Браво, в камерата да му пратят някои евакуирани защитници от батальона Азов

12

Стан

преди 9 месеца

Изказа истината за милиардите и дворците и послушния на диктатора съд ще си счупи краката да си измисля нови дела и присъди