Снимка: БГНЕС

Съд в Москва потвърди 9-годишната присъда на опозиционния лидер Алексей Навални по обвинения в злоупотреби с дарения за политическите му организации, съобщава Франс прес.

Адвокатите на подсъдимия определиха присъдата като политически мотивирана, а самият Навални използва съдебното заседание за остри критики срещу президента Владимир Путин заради войната в Украйна.

"Това е глупава война, изградена от лъжи. Един луд е впил ноктите си в Украйна," каза Навални, прекъсван многократно от съдията.

Също днес, друг Московски съд разпореди ареста на двама блогъри - Майкъл Наки и Вероника Белоцерковская, за дискредитиране на руската армия и офанзивата ѝ в Украйна. Двамата имат стотици хиляди последователи на каналите си в YouTube и Instagram. Нареждането на руския съд няма как да ги засегне, тъй като и Наки, и Белоцерковская живеят в чужбина, уточнява Ройтерс.

Коментари Напиши коментар

33

Политик

преди 9 месеца

Този лудия вероятно е един от синовете на настоящия президент на САЩ. Като е инвестирал доларите си в Украйна да е мислил. Така са нещата на финансовите и капиталови пазари. Рискови са. Когато нещата не се решават със средствата на икономиката, те се оправят с война.

32

Стамат

преди 9 месеца

А Навални,защо има думата изобщо?Един предател,станал посмешище по цял свят се изказва за политика?

31

Анонимен

преди 9 месеца

прав е Нахални, но лудия е Наркомана