Руският опозиционен политик и обществен активист Алексей Навални, който изтърпява присъда в затвора във Владимир, е получил ново обвинение - за създаване на екстремистка общност. Това съобщи беларуската медия NEXTA, позовавайки се на негово съобщение в Twitter.

„Оказва се, че съм създал екстремистка група, за да разпалвам омраза към властта и олигарсите. И когато ме вкараха в затвора, се осмелих да бъда недоволен от това и призовавах към митинги. За това трябва да ми добавят още до 15 години“, пише Навални, иронизирайки, че вероятно руският президент Владимир Путин тайно го обожава и затова иска да го скрие в подземен бункер, пазен от надеждна охрана също като себе си, предаде Actualno.

"Така си обяснявам факта, че не са минали и 8 дни от влизането в сила на 9-годишната ми строга присъда и днес получавам ново обвинение", пише още той.

Още по темата

Делото за създаване на екстремистка общност срещу Навални и неговите сътрудници беше образувано през септември 2021 г. Разследването смята, че опозиционерът е създал общност, чиято цел е била "да дискредитира държавната власт". Освен това от Следствения комитет твърдят, че Навални и неговият екип са призовавали към "екстремистка и терористична дейност".

 

Коментари Напиши коментар

12

Vlady

преди 9 месеца

Алкаш Немцов също беше ученик и последовател на Елцин и щеше да пропие Русия докрай по стъпките на своя учител.

11

рибока

преди 9 месеца

Байдън се отказа да уволнява Путин няма как да назначи Навални за президент.

10

дедо Ташунко

преди 9 месеца

Ще ги отлежи, а може още някоя присъда да му лепнат. Ако целуне ръка на Путин може и да го пуснат след 10 години. В затвора бавно времето лети.