Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Сенегал и председател на Африканския съюз - Маки Сал, пристига в Русия за разговор в Сочи с руския си колега Владимир Путин. Посещението се извършва по покана на руския президент. Сал ще бъде придружаван от председателя на Комисията на АС.

Посещението "се вписва в рамките на усилията на действащото председателство на Съюза да допринесе за успокояване на войната в Украйна и за освобождаването на запасите от зърнени храни и торове, чието блокиране засяга особено африканските страни", предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Oще по темата
Африканският съюз прие искането на президента Владимир Зеленски да се обърне към организацията по видеоконферентна връзка, като датата и условията ще бъдат договорени" допълнително.

В същото време Словакия ще достави на Украйна осем самоходни гаубици "Зузана 2" по силата на търговски договор, подписан от контролираното от държавата предприятие, предаде Ройтерс, като се позова на словашкото министерство на отбраната.

"Зузана 2" е модернизирана версия на по-стар модел самоходна гаубица. Тя използва 155-милиметрови снаряди и е ефективна в обсег от 40 километра до над 50 километра, в зависимост от вида на използваните боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

28

преди 1 година

Вече Путин спасява себе си.

26

Komentar

преди 1 година

Kомунизма само когато е брутален има ефект в България се провали поради липса на основа на етиката и културата в тази насока за изграждане на държавата. Пример Китай. Обаче е с много висок емисионен дълг в държавни цени книжа към Америка ако се вярва на тв преданието "Китай днес и Утре". Които биха влезли в дълбока рецесия на емитиране на държани книжа ако нямаше Война. С други думи Путин спасява Комунизма.

25

баба мара

преди 1 година

въпросният маки е сбъркал адреса да се обърне към техния голям приятел джотои да спре воината стига с това оръжие за украина преговори и мир

fallback