Снимка: БГНЕС
fallback


Министрите на енергетиката от ЕС се събират на извънредно заседание в Брюксел. Въпросът с покупките на руски газ и плащането в рубли ще е една от основните точки в дневния ред.

Срещата беше насрочена, след като миналата седмица "Газпром" спря подаването на синьо гориво към България и Полша, заради това че не са платили в рубли в установения срок, предава Bulgaria ON AIR.

Президентът на Русия Владимир Путин нареди на 23 март така наречените "неприятелски страни" да плащат за газа в рубли. Министрите ще проучат възможностите за допълнителни действия за сигурността на доставките, транзита на газ и управлението на резервите на синьо гориво през следващите месеци.

Миналия четвъртък вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев увери, че няма да има недостиг на газ за България, а осигурените нови доставки може да се окажат и по-изгодни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 2 години

130 не обвързват рублата,а създават нова, общоазиатска валута, която ще е обвързана с благородни метали и полезни изкопаеми. Т.е. създават конкурент на долара и еврото, но напълно обезпечен. Като условието да се печати е наличието на гореспоменатите материали и то печат само количеството, което можеш да се обезпечи. Това ще е най-силната валута в света. Вече финансистите го обсъждат, а на запада му побелява косата при тази алтернатива. Край с хегемонията на долара, край с държавните $резерви

122

Анонимен

преди 2 години

Всяка стотинка с която скачат цените ще я пишем на сметката на Евро бюрократите и на умнокрасивото ни правителство, да си знаете.

121

Заспивай НАТО

преди 2 години

"С Нато и фащ да се приключва незабамно, че да се успокои светът най- после!"............... Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... доктор Путин вече го започна!!!!

fallback