123

Анонимен

преди 2 години

130 не обвързват рублата,а създават нова, общоазиатска валута, която ще е обвързана с благородни метали и полезни изкопаеми. Т.е. създават конкурент на долара и еврото, но напълно обезпечен. Като условието да се печати е наличието на гореспоменатите материали и то печат само количеството, което можеш да се обезпечи. Това ще е най-силната валута в света. Вече финансистите го обсъждат, а на запада му побелява косата при тази алтернатива. Край с хегемонията на долара, край с държавните $резерви

122

Анонимен

преди 2 години

Всяка стотинка с която скачат цените ще я пишем на сметката на Евро бюрократите и на умнокрасивото ни правителство, да си знаете.

121

Заспивай НАТО

преди 2 години

"С Нато и фащ да се приключва незабамно, че да се успокои светът най- после!"............... Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... доктор Путин вече го започна!!!!

120

Геврека

преди 2 години

Освен това, ако не са от значение тези компании, изобщо не би имало смисъл да се пише за тях. Не разбирам, искаш Европа да ползва безплатно газ и това да е нормалното така ли? Това не е ли кражба в най-буквалния смисъл отново?

119

ОРБАН

преди 2 години

Аз ще се разплащам с Путин в рубли. Ще му кажа да ви пуска газ.А вие ще ми плащате на мен в Евро след като си сложа 30-40% печалба. Толкова е просто !!

118

Геврека

преди 2 години

До 131 хахах Америка няма държавни вестници? Леле... Това само по себе си приключва нашия разговор. Да Америка има частни вестници, които обслужват държавни интереси в най-буквалния смисъл. Дори сега мислят да си създадат министерство на ИСТИНАТА. Кой определя, кое е истина? Всеки, който каже нещо против правителството, значи лъже? За твое сведение вестници като N. Y. TIMES И WASHINGTON POST преди да публикуват международно чувствителни новини, първо се консултират с правителството.

117

БАНко

преди 2 години

ДЕСЕТИНАТА МАСТИТИ ЕВРОПЕЙСКИ ФИРМИ СЕ ОПИТАХА ДА ПОЛУЧАТ ГАЗ ОТ РУСИЯ ЗА ЕВРОПА , НО КРЕМЪЛ ГИ ОТРЯЗА ВЪПРЕКИ ОТВАРЯНЕ НА ДВЕ (В ЕВРО И РУБЛИ) СМЕТКИ !!! ТАКА ЩЕШЕ ДА ИМА ГАЗ ЗА БРЮКСЕЛСКИТЕ ЗЕЛКИ И САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ !!! ТАРИКАТЛЪЦИ , КАКТО ПЛАЩАНЕТО В БЛОКИРАНИ РУСКИ БАНКИ : ХЕМ ПЛАЩАШ ХЕМ ПАРИТЕ СИ ОСТАВАТ ПРИ ТЕБ !!! ТАРИКАТСКО И БЕЗПЛАТНО !!! БРАВО ПУТИН !!! ЗА МЕСЕЦ ЕВРОТО ЗАГУБИ 13 % СПРЯМО ДОЛАРА И 50 % СПРЯМО РУБЛАТА !!! ОТ 135 НА 72 ЗА ДОЛАР !!!

116

Анонимен

преди 2 години

До Геврека, 1-во в Америка нема държавни вестници :) 2-ро това че има някакви 10 компании незначи че това са национални оператори и 3-то Газпром има дъщерни дружества регистрирани в Европа, напълно нормално е тези 10 да са точно такива, това не значи нищо

115

Някой

преди 2 години

До 127, "Руснаците обвързват рублата със злато и енергоносители!" В Петък руснаците категорично казаха, че такова нещо изобщо не е било мислено. Писаха го дори в ТАСС. От къде ги четете тези работи? Такава дезинформация се разнася навсякъде, че просто е смешно. Особено с нашите "експерти"... но каквото и да направят - ние ще плащаме, то е ясно.

114

Геврека

преди 2 години

Не е особено трудно да излезеш и да кажеш, че няма да направиш нещо, след това през 5 фирми да минат парите и да стигнат до Русия. Това е всеизвестно, че се случва постоянно за търговията с оръжие, какво пречи да стане същото за търговията с енергия????

113

Геврека

преди 2 години

До 125 Американския държавен вестник N. Y. Times писа миналата седмица, че 10 компании са отворили нови сметки и 4 вече са платили. Пише, че имената са анонимни засега. Следващото плащане е на 15 май, тоест след 2 седмици ще се разбере кой какво ще прави. Гърция потвърди, че ще плати на Русия в края на май месец.

112

Анонимен

преди 2 години

Руснаците обвързват рублата със злато и енергоносители! Долара остава хартийка без покритие! Това ни чака!

111

Анонимен

преди 2 години

Долара отива на кино,малко по малко,то е ясно! Войната е претекст! Войната е заради упадъка на долара като основна разплащателна валута на света!

110

Анонимен

преди 2 години

До Геврека и къде са го потвърдили САЩ, напротив точно обратното, всички държави от ЕС отхвърлиха тази възможност, дори и спряганите Австрия и Германия, официално опровергаха тази информация

109

Анонимен

преди 2 години

Най ме е страх като почнат да пишат и говорят за солидарност,патриотизъм,съюз,братски народи и т.н.! Значи че цените се вдигат!

108

Геврека

преди 2 години

Защо пропусна другата половина от коментара? САЩ също са го потвърдили. Войни се водят на много места в момента. Това е първата, в която западът не може да претъпче набързо опозицията. Дори западът се опита да размахва пръст на Индия и Китай все едно са колонии все още. Това е страшно обидно за такива големи държави и нищо хубаво няма да излезе от там.

107

Анонимен

преди 2 години

До Геврека, тя Русия твърди и че не води война с Украйна, нали така се изсули Лавров в Анталия, няма кой да се съгласи по тази схема, иначе всеки сам си решава колко да вярва на пропагандата

106

Анонимен

преди 2 години

А бе защо се замазва истината! Газта ако е по евтина ще купуваме и от Занзибар! То е ясно! Ама не е! Трябва ни евтина газ и нафта! Да питат Унгарците как го правят!

105

Геврека

преди 2 години

Не е "ако се беше". Схемата е приета. Дори САЩ потвърдиха, че има 10 държави, които са го удобрили. Русия потвърди, че всички важни партньори в Европа са съгласни. Цената е същата, до изтичането на договорите. Те са краткосрочни, това е проблема. Тоест излиза, че се говорят силни приказки, но реалността е че няма измъкване няколко години. От цялата работа искат да сменят Русия със САЩ като нов доставчик или техни партньори. На мен така ми изглежда.

104

Анонимен

преди 2 години

До Геврека, ами то просто нямаш друг изход, ако се беше приела схемата на Газпром пак щеше да имаш увеличение, тя самата схема точно това целеше, чрез превалутиране по един административно определен курс от РЦБ да се завиши цената с между 30-50%, така че от чисто икономическа гледна точка няма друга възможност, но требва малко дългосрочно да се мисли, и Турция и Румъния разкриха доста находища в Черно море и ги разработват, а ние седим и гледаме и висим на руската въдица