В Русия започна вторият етап от ученията на тактически ядрени сили, съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

"В съответствие с решението на президента на Руската федерация започна вторият етап от ученията на нестратегическите ядрени сили“, се казва в съобщението.

Още по темата
По време на ученията ще бъдат отработени въпроси за съвместната подготовка на подразделенията на въоръжените сили на Русия и Беларус за бойно използване на нестратегическо ядрено оръжие.

"Ученията са насочени към поддържане на готовността на личния състав и техниката на подразделенията за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия на Русия и Беларус с цел безусловно гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на съюзната държава“, допълват от министерството.

По-рано, в рамките на първия етап на учението, личният състав на ракетните формирования на Южния военен окръг отработи задачи по получаване на учебни специални боеприпаси за оперативно-тактическата ракетна система "Искандер“, оборудване на пусковите установки с тях и придвижване до определения позиционен район за подготовка за изстрелване на ракети, предаде ТАСС.

В учението участват и части на руските Въздушно-космически сили, които отработват употребата на авиационни оръжия, включително хиперзвукови ракети „Кинжал“, с учебни специални бойни глави и прелитането до определените райони за патрулиране.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase