Снимка: БГНЕС
fallback

Германският концерн BASF напуска пазарите в Русия и Беларус заради инвазията на Русия в Украйна. Това съобщи ръководството на компанията в свое прессъобщение.

"Съветът на изпълнителните директори на BASF реши да прекрати дейността на компанията в Русия и Беларус до началото на юли 2022 г.", съобщиха от компанията.

Това решение се дължи на последните развития в руско-украинската война, но и на санкциите, наложени с петия пакет мерки срещу Русия, предава БГНЕС.

"BASF остро осъжда атаката на Русия срещу Украйна и насилието срещу цивилни граждани", пише още в съобщението на компанията.

От 3 март насам BASF не е стартирала нови бизнеспроекти в Русия и Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Име

преди 1 година

Това всъщност е много добра новина за тези страни. BASF/Monsanto е добре да не са в никоя страна.

40

Анонимен

преди 1 година

До ХАХАХАХАХАкапка по капка, вир ... тук 100 човека, там 1000, тъпите сандвичарници на макдоналдс само са 50000 човека. Като виснат всички тези хора на социалната система на страната, ще те питам хахаха или хохохо ти е:) Все още има западни работодатели, които продължават да изплащат заплати и осигуровки. До 2-3 месеца всички ще са на борсата, и тогава ще го питам Путин за оръжие или за помощи ще си харчи парите от газта. Ако не я спрял дотгова :) 2-3 месеца ...

39

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Другаре, дръжте се здраво за масите, за да не паднете от смях. Ето едно от най-великите нано-технологични произведения на Блатная, което е гарантиран 100% ***. Russian-made Elbrus CPUs e най-големият *** на съветската електронна мисъл. Всички компании трябва да напуснат Джуджетландия, а китай да спре всякакви доставки за блядская целина. Тогава руската гениална мисъл ще премине масово към механичните пишещи машини.

fallback