Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи обръщение за 18-ата годишнина от приемането на България. Той благодари на страната ни за приноса за споделената сигурност и допълни: "Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник".

"Благодарен съм за приноса на България към общата ни сигурност. Това важи в не по-малка степен за региона на Черно море, който е от голямо стратегическо значение за НАТО. Българският принос е още по-значим в този решаващ момент за нашата сигурност", започна Столтенберг, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Войната на президента Путин в Украйна ежедневно носи смърт и разрушения, застрашавайки сигурността в Европа и поставяйки пред предизвикателство целия световен ред. Съюзниците в НАТО осъждат тази война и призовават президента Путин да я прекрати незабавно, да изтегли своите войски и да се обърне към дипломацията", заяви генералният секретар на НАТО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Do 42

преди 2 години

Умнико, Турция не е нападала България от 1878, за разлика от Матушката ти. Нито е тровела и клала политици , нито е взривявала църкви. Освен това, нали всеки има право да си взима територии , в които живеят негови малцинства - какво те бърка, това , няма да е руска земя, я..

39

Анонимен

преди 2 години

нато много добре защити кипър от турците и бг ще зашити от турците дай бог да го видя това вашият защитник това да не е ссср да ви защити от турция м юни 1982г много се надявате пак го казва дай бог турция да напалне бг

38

Анонимен

преди 2 години

Какво да мачка Вовата, над 550 танка са му измачкали...

fallback