Снимка: БГНЕС
fallback

Близо две седмици министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу не се беше появявал в публичното пространство, а това предизвика множество спекулации относно съдбата му.

Oще по темата

Сергей Шойгу, който по-рано някога се спрягаше за наследник на президента Путин, беше видян за последно на 11 март, когато проведе разговори с турския си колега Хулуси Акар. Той също така посети военна болница в Москва, за да връчи медали на ранени войници. Генерал Валери Герасимов, началникът на генералния щаб на Русия, също беше видян за последно в същия ден.

Изчезването на двамата мъже дойде по същото време, когато стана ясно, че Путин обвинява службите си за сигурност заради провали в разузнаването в навечерието на решението му да изпрати войски в Украйна.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че Путин ще проведе заседание на Съвета за сигурност днес и беше попитан за местонахождението на Шойгу.

Той каза, че министърът "има много неща, за които трябва да се грижи, има военна операция. Няма време за медийна активност".

Малко след това Шойгу се появи за първи път от две седмици по телевизията. Държавните медии показаха кадри на министърът на отбраната по време на среща с Путин.

Шойгу беше забелязан на разделен екран от висши служители, докато Путин се срещна дистанционно със съвета си за сигурност на кадри, излъчени от руската агенция РИА.

Според Ройтерс, министърът на отбраната е информирал президента за хода на операцията в Украйна.

Медийное появление Шойгу на совещании у Путина pic.twitter.com/BVmb22CG5c

— Кремлевский пул РИА (@Kremlinpool_RIA) March 24, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

На почивка е, дестинацията е сибир

32

до к.23

преди 2 години

Не е необходимо да изкривяваш руския език, защото от написаното добре личи, че не си на ти сруския език. Би ли написал, при добро желание, разбира се, какво искаш да кажеш с коментара си?

31

Ама не съвсем

преди 2 години

Шойгу се появил ама не съвсем - било по телевизията и то на част от монитор - явно може да е анимация или фотошоп !

fallback