Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал днес хода на специалната операция в Украйна и усилията за оказване на помощ на населението. Това се е случило на среща на държавния глава с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия, съобщава ТАСС.

Говорителят заяви, че „министърът на отбраната Шойгу докладва за хода на специалната военна операция, както и за продължаващите военни усилия за предоставяне на хуманитарна помощ, гарантиране на сигурността и възстановяване на жизненоважна инфраструктура в освободените територии“ и допълни, че това е „подробният разговор за преговорния процес с Украйна“. „Беше изразено съжаление във връзка с бавността на украинската страна“, казва Песков.
Още по темата
 
Говорителят на Путин отговорил и на въпрос за отсъствието на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в публичното пространство, като казал, че сега „не е точно времето за медийна активност“, съобщава изданието РБК. „Министърът на отбраната сега има много притеснения, както разбирате. Тече специална военна операция. Разбира се, сега не е точно времето за медийна активност. Това е съвсем разбираемо“, коментира съобщенията Песков в разговор със CNN.
 
„Не е необходимо да слушате изданието „Агентство“, заявил прессекретарят на Путин, цитиран от „Комерсант“. На 23 март медия проектът „Агентство“ (Агенция) акцентира върху това, че за последен път руският военен министър се е появявал пред публика на 11 март. Тогава Министерството на отбраната публикувало видео, на което Шойгу във военна болница връчва държавни награди на руски военнослужещи, участвали във войната в Украйна. Според руски медии обаче във видеото били използвани стари кадри. 
 
На 18 март Кремъл съобщи, че Сергей Шойгу е участвал в заседание на постоянните членове на Съвета за сигурност, но не е бил публикуван снимков материал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase