Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият олигарх Михаил Ходорковски, който някога беше най-богатият човек в Русия, преди да прекара 10 години в затвора, говори пред CNN за начина на мислене на руския президент и състоянието на армията на страната един месец след войната в Украйна.

Има данни, че руските военни нямат храна, нямат достатъчно гориво, имат всякакви логистични проблеми и дори нямат ръкавици, което води до измръзване. Но за Ходорковски това, че Русия не е била подготвена, не е изненада. И все пак - нивото на неподготвеност на руската армия го изненадва.

"Ще използвам думите на украинците - те са изключително подпомогнати от нивото на корупция в армията", казва бившият олигарх.

"Това, което трябва да разберем, е, че Путин е достатъчно опасен. И все пак - той не е самоубиец. Той би използвал оръжия за масово разрушение, но само ако знае, че няма да бъде наказан за това", обяснява Ходорковски.

"Сега виждаме, че западните лидери повтарят същата грешка, която техните предшественици направиха преди години с Хитлер. Той беше много уязвим, когато нападна Европа, но лидерите смятаха, че ако не покажат съпротива, той все някога ще спре. Но тази грешка струва изключително много животи. Тази грешка се повтаря сега", казва критикът на Путин.

"Путин няма да изполва ядрени оръжия, освен ако не е сигурен, че е в безопасност. Щом се убеди, че е в безопасност, това ще го подтикне да ги използва", на мнение е Ходорковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

История на света

преди 2 години

Пиша до анонимния, коментирал Финландия. И преди и сега пиша коректно към опонента. Напомням му, че за войните се учи по дисциплината ""История", а не" География". Ако сте забравили това, поне помислете(глагол забравен от много хора в България ) и вижте как съм се нарекъл.А нападението на Сталин 1939г. над Финландия завършва чак пролетта на 1940г.С победа за Сталин при загуби в личен състав10:1(руси:фини) за 4 месеца вместо планираните няколко седмици.Благодаря!

48

Стиви

преди 2 години

Путин е мерзав..ец не е самоубиец!! След като загуби войната в Украйна ще бяга за братски Китай!

47

Анонимен

преди 2 години

верувайте на чичко ефреин, верувайте. те винаги истината приказуят и никога не мамят. сакън, ашколсун. аре у лево евреин. едно време като си *** подметката на путин и сега му го връщаш. ама ако дойде с теб в студиот ще ти се дръпне гъуйното. че има остави писалката, падни за 10,... падни за 10 ли, та ти 10 вече си паднал. да ги направим 20. за 20 годинки колко ресани патладжана че отнесеш ум да ни зайде.

fallback