Снимка: БГНЕС
fallback

Празни рафтове и недостиг на стоки се наблюдава в Русия, пише ВВС.

След серия от репортажи за липсата на стоки от първа необходимост, правителството в Москва призова хората да не се паникьосват и да не се презапасяват, защото няма проблем с доставките на стоки от първа необходимост.

"Покриваме изцяло нуждите си от захар и елда", каза вицепремиерът Виктория Абрамченко. Елдата е традиционна и много търсена храна в Русия.

„Няма нужда от паника, няма нужда от презапасяване. Има достатъчно за всички“, каза Абрамченко на правителствено заседание, цитирано от агенция Интерфакс.

Тази година земеделците ще увеличат площите за засяване на цвекло и елда.

Досега наложените срещу Русия санкции не дават основание да се очаква недостиг на храна, допълни вицепремиерът. Русия разширява вноса от "приятелски страни", за да гарантира запаси от млечни продукти, плодове и зеленчуци, месо и фуражи. Сред тях са бивши съветски съседи, както и Турция, Индия и Китай.

Санкциите понижиха стойността на рублата, което направи вносните храни по-скъпи./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Равнопосавеност

преди 2 години

А в БГ вече има ограничение за олиото, брашното и захарта. Не, че искам нещо да кажа, но в Русия бензина е 0.60 ст./л. в Казахстан е дори по-евтин. Да живее ЕС, ще ядем пропаганда защото откакто започнаха да затварят медии, да уволняват и затварят хора, и да отнемат собствености това вече не е свобода, а са добре познати Хитлеристки практики. А сега още ползваме миналогодишната реколта, ще ги питаме зимата. За загубите от затвореното въздушно пространство кирчака ли ще плати от собствения джоб?

88

Кремлевский Чикатило

преди 2 години

На бай Пyтлеpа Крим ще му излезе през носа горчиво ще съжали че го е анексирал.

87

И българите ще

преди 2 години

гладуват покрай тия санкции, още ревете против Русия

fallback