Снимка: БГНЕС
fallback

Отдалечен артилерийски грохот се чува по цял ден в Донецска област. Ситуацията там е много напрегната. Жителите чуват как се обстрелва Изюм. "Непрестанни боеве, обстрели. Направо е ад", обясни пред БНТ Виталий Ковал, който е занаятчия от Донецк.

Oще по темата

По думите му хуманитарната ситуация е много сложна. Има проблеми с храните, лекарствата. Градът е опостушен, той е празен, много хора заминаха, казва Ковал.

Преди в Донецк е имало около 250 000 души, сега са останали едва половината.

Ковал заяви, че в самия град ситуацията с обстрелите е спокойна. Има прелитания, чуват се взривове, но сега вече е по-спокойно.

Преди три дни е имало ракетен удар от морето. Пострадала е детска градина, един жилищен район. Трима са загинали, 26 души са били ранени. Много жители са останали без дом.

"Това, което сега се случва в Мариупол и Изюм, ние го преживяхме по време на окупацията на т.нар ДНР през 2014 г. Сега в града има военни, но не може да се каже, че използват града като щит. От първия ден на войната изнесоха базите си извън града", казва Ковал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Чекай са. Нали това беше отцепващата се република? Що има война там? Не трябваше ли да чакат с хляб и сол?

18

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

КВИ КАПИТАЛИСТИ СА РУСНАЦИТЕ , БЕ....С " ЧАСТНИ УПРАВИТЕЛИ " НА ПОЛУ-ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ , ПОДЧИНЕНИ ИЗЦЯЛО НА ПУТИНОВАТА ШАЙКА --ИДЕАЛЕН ВАРИАНТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА "ОЛИГАРСИ" НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА....

17

Анонимен

преди 2 години

Руснаците вече са империалисти и капиталисти. Путин е капиталист и империалист. Иска чуждите капитали да не напускат Русия. Иска да разширява Русия. Комунистите са на Запад. Запада закрива пазарната икономика и я заменя с политикономика. Политиката и санкциите са над пазара и пазарната икономика за западна Европа и САЩ.

fallback