Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия не се отказва от сътрудничеството със Запада, но не го смята за надежден партньор. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Ар Ти, предаде ТАСС.

Oще по темата
"Ние не затваряме вратата пред Запада - те са тези, които затварят вратата пред нас", каза той.

"Щом се опомнят, щом тази врата бъде отворена отново, ще погледнем предлаганите проекти за сътрудничество, но ще ги гледаме, помнейки едно: ще сътрудничим с тях, като помним чудесно, че не можем да мислим, че те са надеждни, че са надеждни дългосрочни съюзници", обясни първият дипломат на Русия.

Той допълни, че Москва все още е готова за сътрудничество с онези, които действат въз основа на взаимно уважение, търсейки баланс на интересите. "Страните от Изтока, на изток от Русия, са много по-разположени да действат според тези принципи и ние, без никакво съмнение, ще им отговаряме с взаимност за нашето благо, за благото на нашите колеги", обобщи Лавров.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Мистър Пропър

преди 2 години

Така е запада не е надежден партньор , затова потърсете в Африка някой по надежден дето можете да тренирате Вагнер като например ЦАР или Мали

54

Два пъти

преди 2 години

Ни освобождава Руската империя. През 1878 пролива кръв за създаване на нова българска държавност, а през 1908-1909 откупува Източна Румелия от Турция за да я присъедини към българската държава. Слава на н.в. император Александър II Романов. Да се слави името му, да се помни и предава от поколение на поколение. Русия е създателка на нашето отечество, негова защитници и хранителка, дори в най тежки за нея времена. Русия никога няма да предаде България и българите.

53

Русия

преди 2 години

Освободи българите от турско робство при много сходни обстоятелства с тези на съвременен Донбас. Русия създаде българската държавност, сформира и обучи българска армия, създаде институционалните учреждения на новата българска държава. През 1908г. Русия плати на османската империя 125 милиона златни франка за присъединяването на територията на Източна Румелия към българското княжество и убеди Османската империя и западните империи да признаят независимостта на нашето отечество. Поклон пред делото

fallback