Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че твърденията на Киев, че от Сърбия се набират бойци за попълнение на руските военни сили в Украйна, са "чиста лъжа", съобщи РТС.

Стефанович оцени като опасна дезинформацията, лансирана от генерабния щаб на Украйна, добавяйки, че настоява Киев незабавно да я оттегли, съобщи сръбското министерство на отбраната.

Още по темата
Стефанович заяви, че участието на сръбски граждани във въоръжени сблъсъци в чужбина е тежко престъпление, което се наказва с много години затвор.

Президентът Вучич преди няколко дни потвърди, че ще бъдат най-строго наказвани всички, които евентуално от Сърбия отидат да се бият в Украйна, независимо на чия страна. Сърбия е привързана към мирно решение на този конфликт и няма да позволи по никакъв начин да се постави под въпрос нейната мирна решимост, каза Стефанович.

Снощи колона автомобили, организирана от дясната група "Народен патрул", тръгна от паркинга на конгресния център "Сава" в Белград и обиколи централните улици в сръбската столица, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА.  

На колите бяха закачени руски знамена и изтъкната латинската буква "Z" подобно на военните коли на руските сили в Украйна.

Организаторите заявиха, че ще бъдат с руския народ до края, тъй като са уверени, че Русия е била принудена да предприеме военната акция в Украйна, за да защити своя народ и припомниха, че когато бе  взето решението за бомбардирането на СР Югославия, руският народ е протестирал масово срещу това решение пред американското посолство в Москва. Шествието бе охранявано от полиция. Протестът в подкрепа на Русия не бе официално оповестен, призивът за шествието бе изпратен чрез социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase