Снимка: БГНЕС
fallback

Националният осигурителен институт (НОИ) получи уверение от Пенсионния фонд на Руската федерация (ПФРФ), че „изплащането на руските пенсии на територията на България е планирано в най-скоро време“.

От своя страна НОИ поема ангажимент без никакво забавяне да преведе пенсиите на правоимащите лица, когато стане факт получаването на платежната ведомост за първото тримесечие на 2022 г. и на паричния превод по банкова сметка на НОИ.

Oще по темата

Според споразумение от 2009 г. сумите се изплащат от НОИ и ПФРФ на лицата с местоживеене на територията на другата страна всяко тримесечие до 10-о число на последния месец от тримесечието.

От началото на март българската институция имаше затруднения в комуникацията с руския пенсионен фонд, но усилията на ангажираните администрации в НОИ доведоха до уверението на руската страна, че изплащането предстои в най-скоро време. Нареждането на сумите на пенсиите се осъществява към Република България от руския пенсионен фонд в евро.

За четвъртото тримесечие на 2021 г. от ПФРФ бе изпратена платежна ведомост, в която са включени руските пенсии на 5465 лица за сумата от 872 826, 86 евро, равни на 1 707 100,96 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ББ

преди 2 години

да си руснак за съжаление е срамно...да си китаецза съжаление е срамно...даси бесепар...е позорно...путин е мъртав...русия погреба...вие мечти за ссср бсп...Избори...и по тежко сме преживявали...Избори и бсп...в срамната история на България!!!

32

ББ

преди 2 години

позор...ама бсп...вие ако сте слепи самоубийци Народа ни не е...що не им изплатите направо и държавна...боко им плати тръбата с нашите пари вие пък от нашите им шибнете по няколко хилки на бедните русиянци с по-няколко апартамента...бсп сте позор..винаги сте били..този път няма да ви простим..Избори!!!корнело..и украйнците му бяха братя на шефа ти путин..и ги убива. и ти си му сестра...прелюбодейка...ама имаш и деца..и за твойте ще дойде..и няма да има кой да ти помогне..стойш разкрачена,Избори!

31

Аз

преди 2 години

До уточненияДаже става дума за 300 лв. за тримесечие, демек по 100 лв. на месец. Как да не им завиди човек...

fallback