Снимка: БГНЕС
fallback

Началникът на Националната гвардия на Русия каза, че военната офанзива на Москва в Украйна не върви по план, предаде Ройтерс.

Това би било най-силното признание досега от служител на Кремъл, че инвазията на Русия в Украйна е била по-бавна от очакваното.

"Бих искал да кажа, че да, не всичко върви толкова бързо, колкото бихме искали", заяви Виктор Золотов, който е близък съюзник и бивш бодигард на президента Владимир Путин.

Той обвини за слабия напредък на Русия крайнодесни елементи, криещи се сред украинското население, използвайки обвинение, многократно цитиран от Москва, за да оправдае нашествието в Украйна  - че неонацисти са проникнали в страната..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Стамат

преди 2 години

Ама как извъртяхте думите на човека,а? :)Той на казва че не върви по план,а че не напредват толкова бързо колкото им се иска.Обаче гръмко заглавие и намек че генералите около Путин все едно роптаят нещо :) Амаче жалка пропаганда.

154

Глеб

преди 2 години

Гроздето е кисело защото е високо , освен цирк по парадите за друго не ставате . Сложете си на герба Чибурашка и оставете хората да си живеят цивилизовано , прости нагли пияници .ще се бутате за визи в Украйна да ядете салам и ще ви бият по пазарите

153

Анонимен

преди 2 години

До "анализатор". Ти вярваш ли си на това, което пишеш? Да, Сталин искаше САЩ и Великобритания да се включат във войната, за да свърши по-бързо, но САЩ и Великобритания отказваха и чак когато СССР обърна хода на войната от зимата на 1942-1943 години и напредна много към Берлин, САЩ и Великобритания отвориха чакания от три години Втори фронт във Франция с десанта на 6 юни 1944. Направиха го, защото иначе СССР щеше да бие немците по цяла Европа и не бяха сигурни дали ще бъде спазено споразумението

fallback