Снимка: БГНЕС

Руската инвазия в Украйна продължава 11-и ден. Столицата Киев остава под украински контрол, както и град Харков, въпреки тежките руски бомбардировки.

Руската армия напредва с офанзивите си срещу градовете Харков и Николаев. Според доклада на украинския генерален щаб въздушни превозни средства от летища на територията на Беларус са участвали в атаки срещу военната и цивилната инфраструктура в Киев и Житомир.

Руските части също така продължават да блокират град Мариупол. Планираната масова евакуация на цивилни от града беше прекратена.

Още по темата

Съобщено беше и за възобновени настъпателни операции към Волноваха, както и за боеве около и в град Суми, както и в околностите на Гостомел. Бомбардиран е бил и Ирпин, малък град в покрайнините на Киев, информира БНР.

Руските сили са постигнали напредък и по създаването на сухопътен коридор към Крим.

Според украинските военни те имат намерение да завладеят водноелектрическата централа в Канев на река Днепър. Украйна запазва контрола си и над северния град Чернигов, където през последните дни имаше цивилни жертви. Западната част на Украйна остава до голяма степен пощадена от сраженията.

Вчера стана ясно, че Украйна е готово на трети кръг от мирни преговори, който да се състои на 7 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase