Снимка: БГНЕС
fallback

Касапницата или ще спре рязко изведнъж, или ще продължи дълго време. Има голяма вероятност съпротивата срещу Владимир Путин вътре да нарасне или да се сключи мирен договор с Володимир Зеленски, като така военните действия ще бъдат прекратени при условия, които удовлетворяват Русия. При силна съпротива на украинския народ, на украинската армия тази касапница може да продължи много дълго време". Това коментира журналистът и воeнен кореспондент Емил Спахийски.

Според него руската армия овладява атомните електроцентрали в Украйна, за да ги предпази от евентуална терористична акция или от опит за саботаж от някой, който иска да задълбочи конфликта. И поясни, че Украйна има най-много реактори в този край на света.

"Тази война е отвратителна и възможно най-бързо трябва да спре, всичко останало е загуба на човешки живот и въвличане на света в непредвидими сюжети", каза той.

Пред БНР Спахийски посочи, че изначалният спор е върху масата за преговори между САЩ и Русия.

"Това върви от 2007 година в Мюнхен - с първата с подобен тон реч на Владимир Путин като президент. Оттогава речта му винаги е една и съща. Никога не се е вярвало, че ще направи такава мащабна война в Украйна, без да се съобразява с последиците", каза още Спахийски.

По думите му, "ако няма мир, случващото се в Украйна е само началото".

От извънредната среща на външните министри от НАТО в Брюксел журналистът очаква сериозни мерки, които да не доведат до нова ескалация на напрежението и до разрастване на войната извън пределите на Украйна:

"Очакваме нови санкции срещу Путин. Те действат много добре. Вижда се вътрешна съпротива в елита на Русия. В голямата си част руснаците са против войната. Путин може да бъде свален само от вътрешни сили... Путин е притиснат в ъгъла и е готов на сериозни стъпки, които плашат. Пръстът му е на копчето. Затова трябва да се намери дипломатически начин за решаване на въпроса, да се сключи мир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Глеб

преди 2 години

В България е най голямата *** от Русия , тук е най големият и бастион , последната Олигархична Демокрация от северно азиатски тип носена на рамене от русофили , Путинофили и други Фили . Генетична помия е българина , ти го плюваш той си мисли че дъжд го вали . Духовно отдавна е мъртъв замени душата си за чалга , храма за маса , истината за ракия . Ще си платим с лихвите терикатията , тепърва

59

Ром"с

преди 2 години

Гледх вчера едно изказване на един украински "специалист"(като нашите..)които казваше на 31.01.2022 ,че ако руснаците влязат ..то до седмица ще разбият въздушните им сили..имали 300 самолета..а те имат страхотна авиация и имали три отбранителни вала(милиарди хвърлени там от Яценюк..сега е в САЩ) и руснаците ще бъдат разбити..а Зеленски се показа на 03.03 пиян ли бе ,дрогиран ли бе..това не се показва по нашитЕ ТВ КАНАЛИ..За да има мир,то САЩ трябва да престане да се меси навсякъде..

58

Господ

преди 2 години

Пълното унищожение на България ще помогне за отстраняване на чалга, простотия, избори, ваксъри и антиваксъри, наши и ваши хора и т.н. Атомното избомбване е единствената алтернатива и успешно лечение от манията за вездесъщност и гениалност.

fallback