fallback

Политологът и журналист Антон Тодоров показа в студиото на предаването "Денят ON AIR" личното дело на бригаден генерал Валентин Цанков. Той е обвинен в шпионаж в полза на Руската федерация, издадено бе постановление за неговия арест до 72 часа.

"Този човек го титулуват като голям експерт. В неговото кадрово дело виждаме характеристика от школата на ГРУ, написана е на руски език. От 2016 г. е бил в контакт с руския шеф на резидентурата. Този човек е направил недопустима кариера в демократични времена. Сергей Бубеков е съветник в руското посолство. Има изключително сериозни доказателства", каза Тодоров пред Ганиела Ангелова.

Девет руски шпиони бяха изгонени от България за две години и половина, припомни политологът. Единият от тях се е опитвал да изгражда мрежа от нелегали, като е опитвал да манипулира през служителка на ГРАО вкарването на информация в базите данни, обяви Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той се пита дали разработките на ДАНС и прокуратурата са започнали преди няколко месеца, а ген. Атанас Атанасов, казвайки, че случаят е отпреди няколко години, е знаел за него и не е съобщил.

"Бил е наясно и не е съобщил на прокуратурата?", предположи Тодоров.

По думите му България трябва да бъде много твърда в борбата с руското влияние. Вероятно има още много руски шпиони, допусна политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

ОПА

преди 2 години

ИМА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ШПИОНИ НА РУСИЯ--ВСИЧКИ В КОНЦЛАГЕР ЛИ ЩЕ СА...ПОЛИТОЛОГ--ХАХАХАХА

80

Анонимен

преди 2 години

Политологът, по съвместителство - контраразузнавач, се е възпалил много яко! Вероятно е ходил без шапка, тези дни и му измръзнал единствения ганглий! Много са шпионите, но всички ги дават по ТВто. Явно нещо зацикли "колективния запад", та се наложи да активира и най-т.ъ.п.и.те си, но затова пък най-верни, агенти! Тоя, богослова, Хаджигенчова... не мога да изреждам всички Кирякстефчовци!

79

натовски популист

преди 2 години

я да се прибирате в къщи че сте ваксинирани сигурно погрешно -шпионите са в галвите на близачите -таз държава е прочетен вестик отвсякъде и едни мрежи се въртят страшна работа

fallback