Снимка: БГНЕС
fallback

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил подкрепи категорично политиката на руския президент Владимир Путин по отношение на Украйна, предаде Интерфакс.

Патриархът призова руските граждани да се молят за мир на „руската земя“, която според него включва не само Русия, но Украйна и Беларус.

Oще по темата

„Нека Бог да пази руската земя! Когато казвам „руската“, употребявам древния израз от „Повест за изминалите години“ – „откъде идва руската земя“, в която влизат Русия, Украйна и Беларус, и другите племена и народи“, подчерта патриархът, обръщайки се към вярващите след литургията в храма „Христос Спасител“.

Да не дава Господ, днешната ситуация в Украйна, да бъде използвана от злите сили, които винаги са се борили с единството на Рус и Руската църква, и те да спечелят, предупреди патриарх Кирил, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Жиб.

преди 2 години

Има си хас този лъжепатриарх да не подкрепи всяка агресия, която му бъде наредена!

131

анонимен

преди 2 години

Някой да се е съмнявал,че ще каже друго.Я го е казал,я вече не е патриарх.Отделно,че е бил член на КГБ,така че с Вован се познават и по тази линия.А за всички поддържащи путинския режим ще кажа,че не са с акъла си,защото ако наистина знаеха какъв е,нито ден не биха искали да живеят при него.

130

Я, па Я

преди 2 години

Тоя поп го има в тубата по шкембе, кюспети и златен кръст, на една яхта по р. Волга, заобиколен от няколко ангелчета в доста младенческа възраст без горнища на банските. Така, че май не е съвсем божи служител.

fallback