Снимка: БГНЕС
fallback

Изявлението на руския президент Владимир Путин за признаването на Донецката и Луганската народна републикя беше смразяващо със своята решителност, с много хладнокръвни нападки към Украйна. Това коментира пред БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Oще по темата
Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия, допълни Керемедчиев.

„Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна, той не приема, че тази държава трябва да съществува“, обясни дипломатът.

По думите му с признаването на двете републики Путин затваря страницата, отворена през 2014 г. с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и прибалтийските държави и Русия.

Опасността е за още дестабилизация в Украйна, ако Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се държави, допълни дипломатът. По думите му от огромно значение в тази ситуация е ролята на ООН.

Тази реч на Путин относно Украйна може да бъде приложена и за други страни, допълни Керемедчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

всякакви

преди 2 години

прилики с доктрината на хитлер са "случайни"

76

Кво не е ясно?

преди 2 години

Хайде да не се правят на изненадани!Няма как да кажеш на 20 млн. рускоговорящи украинци, че са втора категория хора и постепенно да им забраниш всичко руско училища,книгоиздаване,вестници,телевизия,радио,интернет и да очакваш Москва да търпи терора над тях. Не са познали с кого да се бъзикат! Запалиха фитила на бомба,седнаха върху нея, а сега викат "защо ни се пръсна ГЗ?".Няма никакъв шанс Украйна дългосрочно да просъществува като държава,ако остане антируски проект!

75

Анонимен

преди 2 години

преди да бъде разделена насам натам киев е столица на Киевска рус и москва без волжка българия с тях са се биели

fallback