Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Близо 10 руски военни конвоя с едрогабаритни, тежки и опасни товари са напуснали Крим след маневри. Това съобщи днес пред журналисти пресслужбата на Южния военен окръг на Русия, предаде РИА Новости. Не се посочва накъде са отпътували колоните.

Oще по темата

Москва заяви тази седмица, че след приключили военни учения в райони край границата с Украйна изтегля частично участвалите в тях войски обратно в гарнизоните.

Служители на Военната автомобилна инспекция придружават колоните, заминали от Крим, и вземат мерки за сигурността по време на движението им.

Войските на Киев обстреляха тази сутрин територията на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) в Източна Украйна, включително с миномети, забранени от Минските споразумения за уреждане на сепаратисткия конфликт. Това заяви мисията на ЛНР в Съвместния център за контрол и координация на режима за спиране на огъня. Според офицер от мисията силите на Киев са използвали миномети калибър 120 и 82 милиметра, а също така гранатомети и едрокалибрени картечници, предаде БТА.

Украинските правителствени сили обаче отрекоха обвинения на сепаратистите, че са обстрелвали техни позиции в Източна Украйна, предаде Ройтерс. „Макар нашите позиции да бяха обстрелвани със забранени (от Минските споразумения) оръжия, включително 122-милиметрова артилерия, украинските войски не отвърнаха на огъня“, заяви дежурният в пресслужбата на Операцията на обединените сили. Така се наричат правителственото звено, отговарящо за териториите до самообявилите се сепаратистки републики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Чудя се защо се церемонят с тези сепаратисти, а не ги щурмуват и унищожат...?

20

Войната

преди 2 години

Я отложиха за 20 число. Информацията е от същите службички и от същият Jake Sullivan, които са в центъра на разследването на "Durham Report".

19

Какво следва

преди 2 години

На бюрото на Путин вече стои призива на Държавната дума за необходимостта от признаване на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР). Най-вероятно Путин ще почака, може и цяла година, но ако се види, че Украйна няма намерение да изпълнява Минските съглашения накрая Русия ще признае Донбаската и Луганската република и те ще се присъединят към РФ.

fallback