Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Реториката по оста Вашингтон - Москва продължава да се изостря. Американският президент Джо Байдън е готов да наложи персонални санкции на руския си колега Владимир Путин, ако Украйна бъде нападната. Руският външен министър пък предупреди - ще има ответни мерки, ако Съединените щати и НАТО не дадат на Москва исканите гаранции за сигурност.
Oще по темата


Въпреки мащабното струпване на военни по границите с Украйна – Русия отрича да планира нападение. Американският президент Джо Байдън обаче не е убеден. Готов е да прибави към готвените санкции и персонални срещу руския президент Владимир Путин, предава Bulgaria ON AIR.

"Ще има тежки последствия, включително значителни икономически санкции. Ще бъда задължен и да подсиля присъствието ни, присъствието на НАТО, по Източния фланг", заяви Байдън.

Категорична позиция за диалог и потушаване на напрежението заеха френският президент и германският канцлер. Но предупредиха, че Москва ще плати скъпа цена, ако предприеме действия.

"Подготвяме обща реакция и отговор в случай на нападение", коментира Макрон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Христо Христов

преди 2 години

Лицемерите германия и франция бяха гаранти, че Украйна ще изпълни Минските споразумения.

60

Taxi Driver

преди 2 години

Който е тръгнал срещу Русия хубаво не е видяш...

59

Анонимен

преди 2 години

Абе Русия, що не вземе да ги напердаши цяла европа едно хубаво, че да се кротнат. Или им врътни кранчето за 2 месеца, и да ги видим как друга песен ще запеят

fallback