Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предупреди Москва, че силите на НАТО са в готовност за решителни действия при евентуална инвазия в Украйна.

Американският президент Джо Байдън заяви, че Вашингтон може да наложи персонални санкции на руския президент Владимир Путин, предаде БНТ.

Още по темата

"Нека изясня на президента Путин едно нещо - ако реши да започне инвазия в Украйна, ще има сериозни последствия, включително икономически санкции. Чувствам се длъжен да засиля нашето присъствие, присъствието на сили на НАТО по източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези части, които в момента са разположени по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората световна война насам. Това би променило света", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

"Съществува реална опасност от нов военен конфликт в Европа - сега, когато Русия отново заплашва да използва военна сила срещу суверенна държава - в случая Украйна. Но НАТО и съюзниците ще положат всички усилия да предотвратят това. Ще го направим, като предложим на Русия политическо решение на ситуацията, а също и като отправим ясно послание за евентуалните последствия - включително икономически, ако Москва реши да използва военна сила. Целта на онези 8000 военни, които са в готовност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, ако се налага да защитават нашите съюзници или да предотвратят военен конфликт", допълни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


 

Коментари Напиши коментар

192

До НАТО В ГОТОВНОСТ!

преди 3 месеца

Каква космическа флотилия, бре, *** ?! Нима доскоро НАСА не използваше руски технологии, за да си изтрелва мисиите в космоса! Бягай от тука да си пасеш кравите! Мууууууууууууууу - уууууууууууу -уууууууууууууууууууууууу!

191

Анонимен

преди 3 месеца

До ХирошимаСигурно е много весело да прекарваш живота си в такава блажена тъпота, без сянка от мисъл да помрачава мозъка ти

190

Бат Рамби

преди 3 месеца

Не разбрах какви мерки ще вземе изкукалия дъртак Бидон - ще си смени памперса ли?