Снимка: Bulgaria ON AIR

Реториката по оста Вашингтон - Москва продължава да се изостря. Американският президент Джо Байдън е готов да наложи персонални санкции на руския си колега Владимир Путин, ако Украйна бъде нападната. Руският външен министър пък предупреди - ще има ответни мерки, ако Съединените щати и НАТО не дадат на Москва исканите гаранции за сигурност.

Още по темата


Въпреки мащабното струпване на военни по границите с Украйна – Русия отрича да планира нападение. Американският президент Джо Байдън обаче не е убеден. Готов е да прибави към готвените санкции и персонални срещу руския президент Владимир Путин, предава Bulgaria ON AIR.

"Ще има тежки последствия, включително значителни икономически санкции. Ще бъда задължен и да подсиля присъствието ни, присъствието на НАТО, по Източния фланг", заяви Байдън.

Категорична позиция за диалог и потушаване на напрежението заеха френският президент и германският канцлер. Но предупредиха, че Москва ще плати скъпа цена, ако предприеме действия.

"Подготвяме обща реакция и отговор в случай на нападение", коментира Макрон.
 

Коментари Напиши коментар

76

Христо Христов

преди 3 месеца

Лицемерите германия и франция бяха гаранти, че Украйна ще изпълни Минските споразумения.

75

Боби

преди 3 месеца

До Българин - ЕХ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ - Целия този театър беше САЩ/НАТО черно на бяло да напише че независима страна може да влиза в каквито си искат съюзи. Ни повече ни по-малко. Следва Венецуела, Куба и Никарагуа могат като минимум да станат наблюдатели в ОДКБ. Сещаш се каква истерия ще се вдигне в САЩ, Но нищо не могат да направят самите те го написаха черно на бяло... А Ако САЩ докара ударни системи в Европа или се разраства на изток, Разни ракетки като калибър ще се появят в ЛАмерика...

74

Taxi Driver

преди 3 месеца

Който е тръгнал срещу Русия хубаво не е видяш...