Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров повтори днес позицията на Москва, че Русия ще вземе необходимите ответни мерки, ако не получи конструктивен отговор от САЩ и НАТО на исканите от нея гаранции за сигурността й, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Москва няма да допусне въпросите за Украйна и исканите от Русия гаранции за сигурността й да станат предмет на безкрайни дискусии, като в тях бъдат намесвани Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) или Европейският съюз, заяви Лавров в изказване пред долната камара на руския парламент - Държавната дума.

Русия очаква тази седмица Вашингтон да отговори писмено на предложенията ѝ за гаранциите за сигурността.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Неточен цитат

преди 2 години

Точният цитат е: Замотать наши проекты в бесконечных дискуссиях (а такая линия отчтливо просматривается), замотать нашу инициативу мы не дадимТук няма дума за Украйна (особено на първо място, тъй като същността на дискусията е гаранции за сигурност, а не Украйна). Всеизвестно е, че вмятането само на една единствена допълнителна дума може да измени смисъла на изречението. Например: Аз не съм бременна (много). Класически метод за дезинформация.

67

Анонимен

преди 2 години

Руснаците са диваци, искат да дърпат цивилизована европа назад, вместо да седнат и заедно да работим по напредъка на човечеството в мир и дбрина, те се пъчат с оръжия в измсления си руски мир: най-долна спирачка за човечеството.

66

Да си траем

преди 2 години

До Анонимен 75: Ами НАТО като може "да смели на кайма" Русия защо чака а не започва? Имаше нещо като за тях във филма "Мъжки времена": "Едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто да го направиш". И други са се пробвали в Русия. Нека се пробват и те, а не само да викат "Дайте да дадем". За нас е по добре да си траем.

fallback