Снимка: БГНЕС
fallback

Русия ще отговори на опитите на други страни да нарушат "стратегическия паритет", заяви руският президент Владимир Путин. С това той имаше предвид разполагането от САЩ и съюзниците им на глобална система за противоракетна отбрана, предаде Ройтерс.

Oще по темата

"Знаем много добре, че някои от чуждестранните ни колеги няма да спрат да опитват да разбият този паритет, включително чрез разполагането на елементи от глобална противоракетна отбрана в непосредствена близост до нашите граници", каза Путин на среща с ръководството на въоръжените сили на Русия и компании от отбранителния сектор. "Не можем да пренебрегнем тези заплахи за сигурността на Русия и ще им отговорим адекватно."

Русия се опасява, че ефективна противоракетна система би позволила на западните й противници да се откажат от доктрината за взаимно гарантирана отбрана, която от десетилетия не позволява на ядрените суперсили да се нападат взаимно.

Путин допълни, че участието на командния кораб на военноморските сили на САЩ "Маунт Уитни" в учения на НАТО в Черно море е част от тенденция на по-голяма западна военна активност по руските граници.
"Можем да го наблюдаваме или през бинокъла, или през прицела на нашите съответни системи за отбрана", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Пак по опорката?

преди 2 години

До Българин: *** си ти, драги. Чети и тогава пиши. Руската хиперзвукова ракета Циркон се движи със скорост осем маха или осем пъти по-бързо от звука. Минала е всички изпитания и ще се въвежда на въоръжение. Това говори ли ти нещо? САЩ нямат защита срещу нея. Разработват лазерно оръжие, вярно е, но то в мъгла нещо не ще да действа. Докато разберат иде ли нещо, вече Циркона ще им е отнесъл главите.

48

Българин

преди 2 години

Нордтроп Груман показа прототип на изтребител и бомбардировач, 6-то поколение и многоцелеви самолет също 6-то поколение а Путин още няма 5-то поколение.Какъв паритет, какви си ги фантазират руснаците?Само разни неуки русофили вярват, че имат някакви ракети, които са по-добри от американските.А с такива ракети САЩ разполагат и дори Ф15 е модифициран да ги носи.Да не говорим, че се тества Ф16, който носи лазерно оръжие.

47

Българин

преди 2 години

Нордтроп Груман показа прототип на изтребител и бомбардировач, 6-то поколение и многоцелеви самолет също 6-то поколение.

fallback