Автобус на градския транспорт се взриви в град Воронеж в Русия. Ранени са 18 души, една жена е починала по-късно в болница.

Запис от автомобилен видеорегистратор показва как се взривява рейсът. Той избухнал, докато бил на спирка. В него е имало 35 души. Все още не е ясно какво е предизвикало взрива.

Следователите посочиха техническа неизправност като основна версия за взрива, станал вечерта на 12 август. Това съобщи RT, като се позова на източник от правоохранителните органи. Следствието допуска, че може би става дума за незаконно преоборудване на автобуса от бензин на газ. Собственикът на превозното средство вече е бил уличаван в поставяне на газово оборудване на транспортни средства, негова собственост. Говорител на компанията обаче отхвърли тези твърдения. Шофьорът на автобуса твърди, че транспортното средство е било на дизел.

Засега властите в Русия не споменават варианта да става дума за терористичен акт. Официалната позиция е, че е започнало следствие.

„Взривът напомняше удар на снаряд. Така звучеше. Когато влязох в автобуса да помогна, толкова се беше нагрял подът, че хората не можеха да стъпват по него. Ходеха по седалките. Голяма паника беше. Всеки започна да бяга в различни посоки”, разказа очевидец, цитиран от Нова тв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase