Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви категорично против евентуалното членство на Украйна в НАТО.

В интервю за телевизия „Русия 24“ Путин заяви, че половината от населението на Украйна е против членството на страната в Северноатлантическия алианс.

„Най-малко 50% от жителите на Украйна не искат страната да се присъединява към НАТО. Това са умни хора. Те не искат да се окажат на огневата линия, да бъдат разменна монета или пушечно месо“, каза руският президент, цитиран от БНР.  

Путин подчерта, че никой не се е съобразил с мнението на Русия при разширяването на НАТО на изток.

Той даде пример с разположените в Полша и Румъния елементи от американската противоракетна отбрана, които според него могат да се използват и за нападателни цели.  

„Да си представим, че Украйна стане член на НАТО. Времето за полет на ракетите от Харков и Днепропетровск до централната част на Русия и до Москва ще се съкрати до 7-10 минути“, каза Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

ББ

преди 2 години

Украйна е Свободна Държава,путин кой го е упълномощил да отнема Свободата на Украйна???Свобода за Украйна!!!

119

Standoff

преди 2 години

Крим първо е трако-български. От преди Потопа около Черно море, в Мала Азия и Балканите живеят първите хора - "пред българите". Те са създатели всички цивилизационни достижения. После потопа се разселват далеч във всички посоки. В Крим остават българите, които римляните и гърците наричат скити, траки, хуни гети, готи, та до прабългарите на Кубрат. Украинците са били по-дълго българи отколкото под руско. Татарите идват късно, после османците и едва преди 150г. руснаците.Та, Крим си е български.

118

До Крим не е руски

преди 2 години

Крим е руски от времето на Екатерина Велика, за малко беше затънтена, изоставена република в състава на Украйна, която поиска да го продаде на факаните янки. Тогава Путин ги сряза на завоя смело и безкомпромисно. И корабите с мебелите на госпожите на офицерите от 6-ия флот трябваше да се пращат обратно от средата на пътя. Такъв камшик краварите не бяха яли от Виетнамската война! Как да обичат Путин!Украинците са наши братя, както руснаците, белорусите и русините. Но изтеглиха късатаклечка!

fallback