Снимка: архив, БГНЕС
fallback

От “Спутник V” поискаха извинение от Eвропейската агенция по лекарствата. Причината е, че председателят на борда на директорите на агенцията Криста Виртумер-Хохе сравни в телевизионно интервю възможността за спешно одобрение на “Спутник V” с "руска рулетка", приканвайки страните от ЕС да изчакат одобрението от европейския регулатор, съобщи ТАСС.

Oще по темата
"Нейните коментари повдигат сериозни въпроси относно възможна политическа намеса в процеса на изследване. Подобни изказвания са неподходящи и подкопават доверието в агенцията и самия процес на проверка“, написаха създателите на ваксината в Twitter профила на “Спутник V”.

На 4 март Eвропейската агенция по лекарствата обяви началото на процедурата за одобрението на “Спутник V”.

Унгария и Словакия вече одобриха използването на “Спутник V” самостоятелно, без да чакат общоевропейската регистрация на ваксината, припомня ТАСС, цитирана от БНР.

В момента “Спутник V” е регистрирана в 46 страни по целия свят, отбелязват създателите на ваксината в Тwitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовСамо дето тоя дето ти го пише това е прекарал 25 години от живота си в "КомунизЪма", тъй че не си тоя, който да "обяснява" каквото и да било и ОПРЕДЕЛЕНО не показва нищо за това какво имаше през зимата.Ако "не си ял", то е защото някъде има други, тъй че си противоречите с приятелчето ти тук, че в България "няма".

105

Анонимен

преди 3 години

До БобиХахахахахаххаа. Мишкооооооо. Нищо де, очаквано от червен каскет като теб. Не забравяй да продължиш да плюеш по нещата, които ти осигуряват добрия живот, дали ще е демокрацията, западните ваксини, или нещо друго. .. важното е да се поддържа раздвоението на личността.

104

Анонимен

преди 3 години

До БобиДай си служебния номер, ще видим дали не може.

fallback