Снимка: БГНЕС
fallback

Руски съд призна днес основния критик на Кремъл Алексей Навални за виновен по обвинение в накърняване на доброто има на ветеран от Втората световна война и постанови опозиционерът да плати глоба от 850 000 рубли (около 11 500 долара), предадоха световните агенции.

Прокуратурата поиска подсъдимият да плати глоба от 950 000 рубли и настоя условно наказание на Навални да бъде заменено с ефективна присъда затвор, посочва Франс прес.

Oще по темата

"Навални е извършил престъпление", заяви съдия Вера Акимова, прочитайки решението си. Опозиционерът беше обвинен в разпространяване на лъжлива и оскърбителна информация за ветеран, защитил във видеоклип от агитационна кампания през лятото на миналата година референдум, който засили правомощията на руския президент Владимир Путин.

В публикации в социалните мрежи Навални нарече участниците в клипа "срам за нацията" и "предатели". Той отхвърли обвиненията в клевета и ги определи като част от усилията на властите да го омаловажат и очернят, припомня Асошиейтед прес.

По-рано днес апелативен съд потвърди присъдата на Навални от две години и половина затвор по друго дело. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

джо

преди 3 години

До анонимен 181. Лесно е на хора с жълто на устата да пишат за война, защото за тях това е като компютърна игра. Но аз помня разказа на моя дядо, израснал като сирак от първата световна война, загубил баща си още пеленак. И изпратен на фронта 44г. оставил жена с три деца на ръце. Та ако този НАГЛЕЦ навални, няма грам съвест , си е негов проблем. Хора, като този ветеран са на истинска почит, не само в Русия,но и във Франция , Великобритания и двсички страни участвали в тази война.

144

Анонимен

преди 3 години

И защо Навалеца така се изхвърли. 94 годишен човек. Ааааа защото е кордисан че всичко му е позволено. Хитро бе да каже сори дедо, не съм ти светил когато си бил нелегален или легален армеец. другите така ми казаха. не ги помня. ако ги позная тия дето ме учат да лъжа и мажа веднага ще ги предам. и дисвидос.Навалеца бе зарязан от демонстрантите,сега се бърбори че една от кураторките била правила аборт,жена му се изнесе в Германия,нито едно от децата му не му донесе ни Хляб, ни Халат, нито Хап(че)

143

Анонимен

преди 3 години

Осъдиха ли го-осъдиха го.Има ли други засегнати-Има!Другите ще се оплачат ли-някои да някой ще изчакат.Ще го осъдят ли-Ще го осъдят и конфискация ще последва!Ще платили? Не само ще плати а ще попита и в Германия дали има засегнати. Защото нацистите също са участници в ВСВ, а загиналите нацисти -руснаците уважават. Защото ако небяха загинали когато са ги трепали-Победата щеше да закъснее!

fallback