Снимка: БГНЕС

За днес са насрочени две съдебни заседания по дела срещу опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални. И двете заседания ще се състоят в сградата на Бабушкинския районен съд в Москва, съобщава БНР.

Преди обед състав на Московския градски съд ще гледа жалбата на Алексей Навални срещу решението на Симоновския районен съд от 2 февруари. Тогава Навални беше осъден ефективно на 2 години и 8 месеца затвор заради многократни нарушения на изпитателния срок на условната му присъда за мошеничество от 2014г.

През 2017 г. Европейският съд по правата на човека обяви присъдата за несправедлива, а тази седмица настоя Навални да бъде освободен. В ранния следобед трябва да започне четвъртото заседание по дело за клевета срещу ветеран от Великата отечествена война, подсъдим по което отново е Навални.

През лятото опозиционерът нарече "позор за страната и предатели" 94-годишния военен ветеран Игнат Артьоменко и още няколко участници в агитационен клип в подкрепа на президентските поправки в конституцията. Прокуратурата настоява Навални да бъде глобен с 950 000 рубли или около 12 500 долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase