Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години или повече и така ще наруши практиката за предишните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това заявяват близки до руското ръководство анонимни източници на агенция Блумбърг, предаде БНР.

Навални може да получи до 3,5 г. затвор на изслушване, което е насрочено за 2 февруари, по друго дело е заплашен от още 10 години зад решетките.

Oще по темата

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „от името на западни правителства“ и от опасения, свързани с масови протести.

Властите се надяват, че „строго индивидуалното“ движение в подкрепа на Навални ще изгуби сила, ако се окаже в затвора.

Негови съратници междувременно се надяват, че делото срещу опозиционера ще стане катализатор на общественото недоволство на фона на намаляващи доходи и ограничения заради коронавируса.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, според германските власти с вещество от типа „Новичок“. Москва отрича да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

ПУТИН СЕ ОС РА...

преди 3 години

ЕДИН НАВАЛНИ ГО ИЗВАДИ ОТ РЕЛСИ ....ХА,ХА,ХААААААААААА...ПОКАЗА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ , КАК НЕ ГО Е СТРАХ ОТ АЗИАТСКОТО ДИКТАТОРЧЕ...!!!

86

Хайли лайкли

преди 3 години

Д9ори създателите на "Новичок" обясниха че Навални НЯМА НАЧИН да се е отровил с това бойно отровно вещество.Ама не, разни политически лидери знаят по-добре от тях.И само как намериха шишето от минерална вода в което е бил Новичока , няколко дена СЛЕД като Навални е освободил стаята в Хотела . Хотел който държи неоправени стаите си с дни ??? И как не веднага , не след час ами след поне 3 часа чакане на летището да му дойде полета ... и му станало ЛОШО. А какво ли стана с излекувания Скрипал?

85

Недоразбрал

преди 3 години

Номер 80 ти, със списъка за щастливците с доходите?!Много си пр оз д то вари щ?!От списъкът ти се вижда,че или си му р зи л ка или си го копи пейстнал от руски источник?!Написал си на рузки США???!!Елиментъри утсън?!Куха,руз,ка евтина пропаганда,най вече върло невярна и фалшива!!

fallback