Снимка: БГНЕС

Очаква се тази вечер след 5-месечен престой в Германия в Русия да се завърне руският опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални. Руските власти забраниха на привържениците му да го посрещнат и обявиха, че ще го задържат. 

Още по темата

Самолетът на авиокомпанията „Победа“ с Алексей Навални на борда трябва да кацне на московското летище „Внуково“ в 19:20 ч. местно време (18:20 ч. българско). Няколко хиляди души обявиха в социалните мрежи намерението си да го посрещнат, съобщи БНР.

От прокуратурата обаче предупредиха, че участието в масовото мероприятие на летището в деня на пристигането на опозиционера е незаконно.

„Новая газета“ съобщи, че полицаи се опитали да връчат на някои от съратниците му предупреждение от прокуратурата. Те отговорили, че посрещането на човек на летището не може да бъде незаконно.

Руската Федерална служба за изпълнение на наказанията съобщи, че ще задържи Навални при пристигането му в Русия и поиска от съда да замени негова условна присъда от 2014 г. с ефективна.

През август опозиционерът беше откаран по спешност в берлинската клиника „Шарите“, след като припадна по време на полет от Томск за Москва. Няколко европейски лаборатории потвърдиха, че в организма му са открити следи от отравяне с бойно отровно вещество от типа „Новичок“.


 

Коментари Напиши коментар

68

Христо Христов

преди 1 месец

Чиби, я пак - може или не може да се върне, щото е болен... или никой не го пита, ами немските васали го наритаха като мръсно коте, след като каза, че е лошо дет либерастите са цензурирали тръмпи?!

67

Анонимен

преди 1 месец

За разлика от Лилипутин Навални има топки. Браво.

66

Анонимен

преди 1 месец

Вижда ми се глупаво да се връща, тези, които са на власт, винаги са по-силни!