Парада по случай Деня на победата в Русия не се размина без инциденти. Млад войник се опита да разбие стъклата на автомобил на службите за сигурност с картечницата си, само на малко повече от 100 метра от Владимир Путин.

Руските власти твърдят, че са потушили терористичен акт. Но инцидентът може би се е случил по една друга, доста по-забавна причина - 22-годишният Никита Ерошенко нападнал автомобила минути след като разбрал, че няма да маршрува пред президента на Русия. Оттърсвайки се от първичния шок, охраната веднага скача върху мъжа.

Пред "Комсомолская правда" вътрешен източник казва: "Служители на Федерална служба за сигурност предотвратиха сериозен инцидент и още повече - терористична атака".

Автоматът на Ерошенко не стреля по време на нападението, като най-вероятно той не е бил зареден. Изданието BAZA твърди, че 22-годишният войник е подготвял атака на Червения площад, но ФСБ я е предотвратил. Той искал да протестира срещу влошаващото се положение на Русия на международната сцена.

"Те подходиха нечестно спрямо мен", заявява Ерошенко, който е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение. Според ТАСС, войникът е претърпял "нервен срив".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase