138

Krom

преди 3 години

Страховит атентат! Този момък съдейки по дрехите и винтовката е бил част от историческата възстановка. Че е изтрещял, е очевидно. А селския бек от ФСБ му скочи като Мая Плисецка в пирует. Баси балетиста 120 килограмов, пълен смях. Можеше и воле да му вкара. Въобще, пародия!

137

Анонимен

преди 3 години

Както винаги ТАСС дава най-точна оценка на инцидента - войникът е претърпял "нервен срив".Случва се.

136

Анонимен

преди 3 години

Картечница или автомат? Последно! На мен ми се привидя гаубица!Много ми е забавно да ми разказват това, което виждам с очите си!Също така, когато от мухата правят слон. И какви изводи направихте от тази случка?Глобални! Само гении могат да мислят толкова дълбоко!

135

Верваме ви

преди 3 години

Ужасен шок е приживял този младеж като е разбрал че няма да се покаже пред Путин. Не знам как не му се е пръснало сърцето след такъв невиждан шок и ужас.

134

акуд

преди 3 години

пълен смях, ако това е фсб, *** и селската бригада

133

Селото

преди 3 години

Беше тренировка на СпецЧасти за Охрана. Източника е сигурен.

132

Анонимен

преди 3 години

Направо го смацаха, мац и на звмята, ха, ха...

131

Анонимен

преди 3 години

Приича на болшой театър на площада.

130

АЗ

преди 3 години

Колко ли струва това стъкло ? Ако месеци е блъскал крак до изнемога и ти кажат - не ставаш ,едно момче с едно желязо в ръка какво би направило ? Как би се чувствало? Брей голяма работа! И пак близо до Путин?! Ами и ако има и други проблеми ? Наистина тези ,които го пишат това са по-зле от момчето . На парада маршируваха дори деца! Русия е друг свят . Но народа е прекрасен по свой ,особен начин . А за другото не ми се говори...

129

Не ви е срам!

преди 3 години

Руаия дава заем на Бг ,който никога не е върнат!

128

Не ви е срам!

преди 3 години

Независимостта на България е обявена тържествено на 22 септември 1908 г. в църквата"Св. Четиридесет мъченици"във Велико Търново с прочитането на специален манифест. Този акт е посрещнат враждебно от Великите сили, а Османската империя се подготвя за война. При започнатите преговори между България и Турция, по внушение на английската дипломация, османците изискват 429 млн. златни франка, за които претендират, че България дължи по Берлинския договор, за периода от Освобождението до 1908 г.Ето какво разказа Емил Врежаков:"България, разбира се, отказва да плати такава висока сума и изпраща

127

Анонимен

преди 3 години

До след 10 годиниИ след 10 години ти ще научиш ли, че в българския език има пълен член? А. Иванушка?

126

Анонимен

преди 3 години

Аз приключвам участието си в дискусията, че имам работа.

125

Анонимен

преди 3 години

"Той искал да протестира срещу влошаващото се положение на Русия на международната сцена.""Ерошенко е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение."----------------Двете твърдения са нелепи и неверни. Ядосал се е, причерняло му е и е счупил стъклото на буса с приклада. Няма нищо подобно на терористичен акт. Не е арестуван. Срещу него не е повдигнато и няма да бъде повдигнато обвинение, но е поместен в специализирано психиатрично заведение за експертиза.Не преписвайте от иди0тски източници.

124

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 69България е била във война със САЩ и Великобритания, официално обявена от българското правителство. На СССР България не е обявявала война, даже посолството на СССР в София не е затворено. Ако са искали нещо да кажат ***, не е имало проблем. Но не, обстрелват Варна. Тази атака е позорна. Това за турските кораби е пълна измишльотина. Турция е НЕУТРАЛНА по време на войната за твое сведение, илитерат. Присъединява се към антихитлеристката коалиция в началото на 1945 година.

123

До 129

преди 3 години

То е същото. Указ 1144 в Държавен вестник, 1884г.

122

Анонимен

преди 3 години

Какви 32 тона злато? 10 милиона рубли е било, кво си чел?"Българо-руската финансова конвенция от 16 юни 1883 година урежда размера и начина на погасяване на окупационния дълг на Княжество България към Русия. Съгласно конвенцията България трябва да изплати 10 618 000 рубли БЕЗ ВСЯКАКВИ ЛИХВИ в срок до 1896 година, като вноските бъдат депозирани в Българската народна банка. Поради финансовите затруднения на държавата, издължаването се проточва до 1902 година."

121

абеее

преди 3 години

Стъкло може и с камък да строши,ама с картечница звучи по яко!

120

Анонимен

преди 3 години

Това е финансова и индустриална история. Комунистите създават колхози и текезесета, а в САЩ банките отпускат кредити, които ЗНАЯТ, че няма да бъдат погасени и така получават земята на дребните фермери, която после продават на едрите. С поземлената реформа и връщането на земята в реалните и граници(изискване на Евросъюза към България) беше убито българското земеделие, което беше проблем за европейските земеделци. Това е индустриално - финансова история. Има много информация за това.

119

Анонимен

преди 3 години

"Окупационният дълг на Княжество България е окончателно погасен през 1902 година със средства от големия външен заем, емитиран чрез Банка Париба."Изплащането на източнорумелийската част на дълга е отлагано многократно до 1912 година. Тогава България и Русия договарят план за погасяването му, който така и не е задействан. Окупационният дълг е опростен след Първата световна война със споразумение между правителството на Александър Стамболийски и болшевиките.Това е от Уикипедия. Какво си чел!?