Снимка: БГНЕС
fallback

Диалогът между Русия и Чехия трябва да се гради на взаимно уважение и Москва прави всичко възможно, за да не допусне напрегнати отношения с Прага. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Ехото на Москва", предаде ТАСС.

Oще по темата

Захарова коментира публикация в чешки медии, според която в страната уж пристигнали хора от руските тайни служби с цел да отровят служители, отговорни за свалянето на паметника на съветския маршал Иван Конев в Прага, уточнява агенцията.

Тя добави, че смята за странна позицията на чешката страна, преименувала площада, на който се намира посолството на Москва в Прага, наречен вече с името на руския опозиционен политик Борис Немцов, предава БТА.

"Защо чрез преименуване на адреса на посолството да се подкрепя опозицията в друга страна? Това е някаква много странна логика", заяви говорителката и изрази съжаление, че по този начин "въпросът е политизиран".

Чешкото сп. "Респект" помести по-рано разследване, според което гражданин на Русия пристигнал в Чехия със смъртоносна отрова, за да отрови пражки общински служители. Изданието твърди, че кметовете на Прага и на един от градските райони получили охрана заради съобщения, че са застрашени от отравяне. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съобщенията на чешките медии наподобяват вестникарска измислица, пояснява ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 години

Трупове плуват из ВълтаваПили белина с насладаЯли рацини, била то наладаТрева от моста къди кметаИ пише сите умрели от стрелбатаОт подводницата, руско вълтавскатаДа му три букви майката

36

sd

преди 4 години

на вас русоидите ви липсва мозъка.

35

Чахаинъ на моста, 5$

преди 4 години

До: не може да бъде.Ти написа най точно защо в ЧегослоФакай липсва тоалетната хартия още от време Швейково.Те са наследили АвсУнгарската империя австронемската псувня Шайзе. Но техния Славейков, сиреч Владислав Вег й дал чески формат, neser me. Та щото нам никой, никога от нищо не е доволен те на поразия се шайзът иос*рат. Като спрат хартия за последните няма

fallback