Снимка: БГНЕС
През изминалото денонощие в Русия бяха регистрирани близо 4800 нови случая на заразени с коронавирус в пореден нов рекорд на дневна база и така страната се нареди на десето място в света по брой заразени. Най-високо е заболеваемостта в Москва, следвана от Московска област и Санкт Петербург, пишат от БНР. 
 
Общият брой на случаите в Руската федерация е 36 793. Повече от 20 000 са установените в Москва. 
 
Общият брой на жертвите в страната се увеличи с 40 дши за последното денонощие. Починалите в Русия вече са 313, а излекуваните са 3057. 
 
Кметът на столицата Сергей Собянин обяви нови, още по-строги ограничителни мерки. Всички предприятия, които спряха работа на 13 април, ще останат затворени до 1 май. 
 
От следващата сряда цифровите пропуски за пътуване с личен и обществен транспорт стават задължителни за всички. Досега мярката не се прилагаше спрямо военните, полицаите, държавните чиновници и журналистите. 
Още по темата
 
Пътуването в градския транспорт ще става само с абонаментни карти. Ще се прекрати и продажбата ва еднократни билети. Освен това жителите на Москва със симптоми на остри респираторни вирусни инфекции ще могат да получават безплатни лекарства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase