Снимка: БГНЕС

Руските власти съобщиха днес за 2558 нови случая на зараза с новия коронавирус за последните 24 часа. Това е рекордно увеличение на новите случаи за едно денонощие, отбелязва Ройтерс.

Досега в страната са починали 148 заразени, като само през нощта жертвите са осемнайсет.

Общият брой на заразените в страната е 18 328 души, допълва ТАСС.

Още по темата

Случаи на коронавирус са установени в 82 региона на Русия. Оздравелите са 1470. Най-много случаи на зараза има в Москва – 11 500, като за последните 24 часа там бяха регистрирани 1355 нови случая. В московска област случаите на зараза са общо 495.

От днес в Москва влиза в действие система за електронно разрешително за излизане, като част от затягане на мерките за контрол на изолацията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пропускът за излизане може да се получи чрез молба по интернет в сайта на кметството. Той касае придвижванията с кола или с градски транспорт, за да се отиде на работа, при лекар или до вилата в провинцията.

Московчаните иначе засега могат да се придвижват свободно пеша, за да отидат до супермаркета или да разходят кучето си. Кметството на Москва обаче предвижда, ако е необходимо, да разшири системата за издаване на електронни пропуски за излизане, така че в нея да попаднат и пешеходните придвижвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase