Снимка: Facebook

Смразяващи кадри показват трудностите, които Русия изпитва, в борбата си за справяне с COVID-19. На видео се вижда опашка от линейки, които чакат да получат разрешение за достъп до болници в Москва.

На клипа, качен в петък в Twitter, се вижда как 50 линейки са задръстили улиците в града. Той е заснет от покрива на висок блок в Москва. По-късно друг потребител публикува видео, заснето от автомобил на улицата, който преминава край струпаните линейки. То е заснето на ул. Стартовая в руската столица.

"Гледката е ужасяваща. Това повече не може да се крие", пише потребителят в Twitter.

Според руските власти става дума за логистична грешка, тъй като линейките били изпращани в болницата, а там нямало свободни легла. Но във Facebook се появиха още струпани линейки, публикувани от човек, който твърди, че е шофьор на една от тях. Кадрите този път са направини край друга болница - в предградието Новогорск.

"Тази вечер бях нощна смяна в линейката. Трябваше да откарам пациент от Митино в болницата в Новогорск. Очевидно в Москва няма къде. Не съм виждал такова нещо от 6 години! Да се редя на опашка!", пише Олег Пухтин.

Само в неделя Русия регистрира 2186 нови случая на COVID-19. Общо болните в страната са 15 770, а починалите са 130.

Заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова признава, че болниците в Москва вече работят на предела на възможностите си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase