Снимка: телеграм канал BAZA
fallback

Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) претърсиха днес жилището на мъжа, сочен от руските медии за основен заподозрян в инцидента със стрелбата пред централата на ФСС в Москва снощи, съобщиха негови съседи, цитирани от Ройтерс.

„Комосомолская правда“ и Рен ТВ съобщиха, че нападателят е разполагал с цял арсенал – 7 законно притежавани оръжия.

Мъжът откри огън по централата на ФСС снощи и уби един неин служител и рани още петима души, сред които цивилен, преди да бъде ликвидиран. Все още не са ясни мотивите на нападателя.

Няма и официално потвърждение за самоличността му, но медиите, цитирайки неназовани източници, съобщават, че стрелецът е 39-годишният Евгений Манюров, който е бивш служител на частна охранителна фирма.

Oще по темата

Манюров живеел с майка си в апартамент в град Подолск близо до Москва. Съседите му го описват като тих човек, но запален по стрелбата. Според появили се информации той е членувал в стрелкови клуб, като през ноември е заел трето място в състезание по стрелба, в което участвал, съобщава Асошиейтед прес.

Според съседи на Манюров мъжът се променил силно след смъртта на баба си, пише Лента.ру, като се позовава на негова съседка. По думите й възрастната жена била тежко болна и внукът й се грижил за нея до последно. След смъртта й Манюров се променил – вече не полагал грижи за външния си вид, не се бръснел.

Друга съседка разказа, че никога не е виждала Манюров пиян. Хора, живели в същия блок, описват мъжа като затворен и саможив човек. Той не е имал приятели.

Руски официални представители все още не са коментирали какви биха могли да са мотивите на нападателя, но неназован източник от ФСС предположи, че атаката в центъра на Москва може да е била планирана, за да съвпадне с годишната пресконференция на президента Владимир Путин, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Явно му е писнало от евреи.

20

тя

преди 4 години

ЛУД !

19

Анонимен

преди 4 години

Атаката е определена от руските служби като терористичен акт. Няма ги обичайните евролиберални лъжи, че бил психичноболен, че изпаднал в амок, и че нямало терористични мотиви зад нападението.

fallback