Мъжът, открил стрелба в сградата на Федералната служба за сигурност /ФСС/ в Москва, е 39-годишният Евгений Манюров от Московска област.  Това съобщават руските медии, като уточняват, че информацията не е официално потвърдена.

При нападението загина един служител на ФСС, а петима души бяха ранени, сред тях има и един цивилен, като двама от ранените са в много тежко състояние.

Майката на Манюров разказа за него пред Telegram канала Baza.

По думите на жената синът й не е служил в армията, не е бил женен и не е имал приятелка. През цялото време се е занимавал само с работата си и с хобито си. Евгений не е имал близки приятели. Преди Манюров се е бил увлякъл от бокса, от ръкопашните боеве, но в последно време се влюбил в стрелбата. „Просто стрелба, просто хоби“, каза тя.

Още по темата

Манюров е работил дълго време в охранителни фирми. Вчера жената се е обадила на колега на сина си, но той обяснил, че Евгений е напуснал отдавна.

Стана известно също така, че Манюров е пиел таблетки за варикоза и за нормализиране на кръвното налягане.

„Забелязвах, че напоследък имаше някаква възбуда у него. Той изобщо не пиеше и не пушеше. Дори чай и кафе на пиеше. Пиеше само чай с лимон, запарена шипка и клюква заради бъбреците.

Тръгвайки от вкъщи, Евгений Манюров казал на майка си, че отива на състезание по стрелба, беше съобщено по-рано, пише Лента.ру. Той се е интересувал от оръжия и практическа стрелба. Неотдавна се класирал на трето място на състезания в Москва.

По предварителни данни по време на атаката до сградата на ФСС на Лубянка Манюров е бил въоръжен с карабина „Сайга“ и с нож. Мотивите му са неизвестни. Бяха изказани предположения, че целта на нападението може да е била провокация заради честването на Деня на работниците от органите за сигурност на Русия. По данни на „Комерсант“ на мястото на стрелбата е било открито самоделно взривно устройство.

Руски медии разпространиха и видео, на което е заснет моментът на ликвидирането на нападателя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase