Снимка: Reuters, архив
fallback

Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов бе приет в болница за лечение на пневмония, съобщиха руски медии, цитирани от Франс прес.

"Вярно е, но се възстановявам. Лечението завърши, още няколко дни лекарско наблюдение и това е", потвърди 88-годишният Горбачов за РИА-Новости. Той добави, че лекарите са го излекували след бързо диагностициране на заболяването.

Горбачов бе лидер на СССР от 1985 г. до разпадането му през 1991 г. Той редовно преминава медицински прегледи.
През август главният редактор на независимото радио "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов каза, че Горбачов, с когото са близки, е прекарал последните шест месеца в болница, докато пишел нова книга.

"Главата му работи съвсем добре. Говори, шегува се. Вярно е, че трудно ходи, но страда тялото, не главата", каза тогава журналистът. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Тома Питанката

преди 4 години

Твърде скоро след като каза че САЩ се стремят кън абсолютно световно господство на всяка ценна и .... му стана лошо. Така ти прилошава , като започнеш да издаваш тайните планове на господарите си без да са ти дали разрешение за това . Не че те не се знаят от всички, ама никой не смее да ги разгласява по медиите ..... щото следващата си умнотия ще я казваш на свети Петър .

25

Гост+

преди 4 години

Не мога да го съдя, защото навремето го боготворях и се молех да разруши "Системата"....И той го направи. Сега, след като познавам западното лицемерие и демагогия, съжалявам. Като се замисля обаче, не Горбачов и Перестойката ликвидираха Системата. Социализмът беше "смъртоносно" ранен от Сталинизма - така и не успя да се излекува. Смятам, че тези които живяха в двете епохи и се справяха са щастливци, въпреки трудностите. Истинска Фиеста............

24

Анонимен

преди 4 години

Колко ли пари са му дали краварите????Това вече не е важно.Днес Путин е на власт и той решава какво ще става.

fallback