Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия обяви, че експулсира двама германски дипломати като ответна мярка на решението на Германия да обяви двама служители на руското посолство в Берлин за персона нон грата след убийството на грузинец в германската столица, което според германските власти е поръчково, предадоха Франс прес и ТАСС.

Oще по темата

Германският посланик в Москва Геза Андреас фон Гайр е бил извикан тази сутрин в руското министерство на външните работи, където е бил уведомен, че двама служители на посолството на Германия са обявени за персона нон грата и имат срок от 7 дни да напуснат Русия.

Руската страна освен това е изразила официален протест срещу неоснователното според нея решение на Германия от 4 декември да експулсира двама руски дипломати.

Германия аргументира това свое решение с, по думите й, отказа на Русия да сътрудничи в разследването на убийството, в което според прокуратурата има руска или чеченска връзка, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Руснак

преди 4 години

До "Руска сФ.о.лач. Това могат, това правят" Ми это сделали потому,что они Немци, обижают болгар!! Докато този порочен кръг не бъде прекъснат, българските и румънските работници в Германия вероятно ще продължават да носят прозвището "новите роби" от Европа. Стоянка А. потвърждава, че именно така са били наричани в свинекомплекса. Но въпреки трудностите, рисковете и мизерията, мнозина ще предпочетат "по-малкото зло" - Германия. Защото, както обобщава Ахмед М., "колкото и да е лошо тук, в Бълг

29

Анонимен

преди 4 години

А защо Русия не проявява никакъв интерес да защити собствения си поданик, обявен в убийство на грузинец Германия, който били търсили чрез Интерпол....в Грузия !?

28

Иван

преди 4 години

Въпросният грузинец е обвинен за тероризъм и убийство на 85 граждани на Руската федерация! Правени са искания до Германия за екстрадирането му в Росия без успех няколко пъти!

fallback