Снимка: Pixabay

Необикновен начин за борбата с алкохолизма измисли свещеник в руския град Твер. Отец Александър Горячев, заедно с едно излекувано семейство, успяха да излеят от борда на самолет 70 литра свещена вода над пропития с грехове руски град, пише Tvernews.

Още по темата

Ако щете, вярвайте: Руснаците пият и пушат вече по-малко

Акцията се осъществява от 2006 година, припомня изданието. Според свещеника при вида на самолета множество жители са започнали да се замислят как да се борят с греховната зависимост. Освен светената вода, на борда на самолета пътува и икона на Света Богородица „Неупеваема чаша“, която е официално призната за помощник на хората срещу алкохолизма.

Акцията предизвиква смях сред не малко граждани, но свещеникът отговаря твърдо на неверниците: „Смейте се – смехът удължава живота. Но на какво точно се смеете? На това, че ние се опитваме да помогнем на болни хора? На това, че ние пропагандираме отказа от употреба на алкохол, наркотици и всякакви блудски действия, това ли предизвиква смеха ви? Нека да се смеят, ние ще продължаваме нашето добро дело“, категоричен е отец Александър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase