Снимка: Reuters, архив

Ръководителката на Комитета по въпросите на семейството, жените и децата към руската Дума Елена Мизулина препоръча на своите сънароднички да пазят мъжете и да се отнасят грижовно към тях, предаде агенция ТАСС.

Депутатката от партията "Справедлива Русия" отбеляза, че в родината й жените са с 10 милиона повече от мъжете. Това се отнася до групата на 35-45-годишните. До 35-годишна възраст руснаците са повече от рускините. Но в категорията на 60-70 годишните, на един мъж се падат почти 10 дами.

Мизулина обяснява този "недоимък" с кратката продължителност на живота на представителите на силния пол в Русия. Тя се дължи на редица фактори, като алкохолизъм, ракови заболявания и др.

"Поради тази причина винаги съм твърдяла, че жената трябва да се отнася щадящо към мъжа и да го пази. Ние дамите имаме по-устойчива психика и продължителността на нашия живот е по-висока", обяснява Мизулина.

Депутатката счита ,че дамите трябва да бъдат по-снизходителни към своя партньор. "Ако мъжът не пие, работи над себе си, обучава се, трудолюбив е - това е най-важното. Трябва да умеем да ценим това, което имаме!", препоръчва Мизулина.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase