Снимка: БТА
fallback

Поне един човек е загинал, а седем са ранени при експлозията във военно поделение в Красноярския край в Русия.

Загиналият е военнослужещ, както и двама от пострадалите, предава ТАСС по информация от службите за спешна помощ и лекари от местна болница.

5 авг 2019 17:52
8

Евакуирани са живеещите в 20-километров радиус от мястото на експлозията, "за да бъде гарантирана сигурността на населението в района на складовете".

Според постъпващите съобщения властите евакуират 11 000 души от Ачинск, пише БТА.

Местните власти заявиха, че засега няма непосредствена опасност за населението, но приканиха хората да стоят далеч от военната база.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в избухналия склад е имало "барутни заряди за артилерийски снаряди".

Неназован източник заяви пред ТАСС, че в склада е имало до 40 000 снаряда за танкови оръдия.

Експлозиите на складове за боеприпаси не са рядкост в Русия, отбелязва Асошиейтед прес. След последния случай, който беше през май тази година, избухна пожар, бушувал в продължение на почти седмица, преди да бъде загасен с помощта на военни самолети и хеликоптери, които хвърляха вода от въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

По публикацията работи:
fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

пожара предупреждава

преди 4 години

на снимката има регистрация с вражеска за земята и слънцето космическа техника че най вероятно на земята са развъдени двуръки с умни ръци чрез които се произвеждат тежки оръжия вкл базирани на орбита около марс венера земята и слънцето..

17

Анонимен

преди 4 години

Преди време, когато България горя и всички наши нови приятели отказаха да помогнат, помогнаха тези, които ти не знаеш дали да наричаш хора. Помогнаха безвъзмездно при това.-Кога е било това?Ако говориш за пожаеа в Рила, бяха пратили един Бе-200, който не свърши никаква работа, понеже е огромен и неповратлив и става само да работи в сибирските равнини с огромни водни пространства.Пратиха го повече с рекламна цел.Френските Канадер работиха много по-добре.

16

наблюдаващ

преди 4 години

Що се отнася до "стената срещу РФ",ЕС си я издигна под натиска на САЩ.Сега се чудят как да я съборят,та дано се отворят работни места и се закрепи малкият и среден бизнес.В Германия големите компании търпят невиждани загуби от липсата на по-вече експорт и суровини.Геополитиката много се промени в последните три год.Китай,Иран,Турция,Куба,Веницуела,Сирия,Либия и още десетина страни си преоринтираха политиката изцяло към Русия.Ю.Корея е също на редицата.А,за Унгария Италия да не говорим.

fallback