Снимка: Reuters
fallback

Руската компания "Сухой" започна изпълнението на договора за доставка на руските Въздушно-космически сили (ВКС) на изтребители от пето поколение Су-57, предаде ТАСС, цитирайки съобщение от апарата на вицепремиера Юрий Борисов.

Oще по темата

Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Държавната поръчка за доставка на 76 изтребителя Су-57 за ВКС на Русия бе подписана миналата година, пише БТА.

В резултат от изпълнението на договора руското военно министерство ще получи "най-съвременния многофункционален изтребител от 5-о поколение, което ще повиши бойните възможности на родните ВКС", се казва в съобщението. Първият самолет ще бъде предаден на поръчителя до края на тази година.

Су-57 е предназначен да унищожава всички видове въздушни, наземни и надводни цели. Самолетът има свръхзвукова крайцерска скорост на полет, въоръжение, разположено във фюзелажа, радиопоглъщащо покритие (технология "стелт"), както и най-съвременен комплекс бордно оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

238

стар чвор

преди 4 години

браво на Русия , имат пари и модерни технологии-въоражават се....бравоСлед някоя и друга година , отново бази във Виетнам, Куба, Венецуела,България и тн...Не може Тел Авив и шибаняците да наложат нов световен ред........Руснаците са миролюбиви хора,но във Вашингтон това не го разбират.

237

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 303Фалшива информация ползваш или произвеждаш? Китай ще е първата страна, която ще купи Су-57. Съвсем скоро!Хиндустанците, подобна на тукашните им братовчеди, се опитаха да смъкнат повече за себе си. Не успяха да прекарат французите с голямата партида Рафал,не успяха да прекарат и руснаците. Сега се озъртат, защото хич не ги бива в самолетостроенето! Нали се опитаха да правят МиГ-21 - всичките изпопадаха!

236

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 305Лицемерче, ти какво, след като разбра, че империалистическа Америка не може да се справи с капиталистическа Русия се размечта това да стори комунистически Китай?Няма да стане! Дружбата им е силна, интересите им съвпадат, а адмирал Путятин си е свършил перфектно работата с договора. И знаеш ли защо е успял да узакони тази огромна територия? Не знаеш! Заради лакомите англичани и опиумните войни!Чети повече, по-малко мечтай!

fallback